AquaKing Redlabel Pro Drum Filter 100/200 XL

11,500.00 (incl. BTW)

Beschikbaar via nabestelling

De levertijd van dit product is 2 dagen
U kunt dit product alleen afhalen
Artikelnummer: F2030005 Categorieën: , ,

Beschrijving

AquaKing Redlabel Pro Drum Filter 100/200 XL

Een drumfilter, ook wel trommelfilter genoemd, is een mechanisch voorfilter dat op een eenvoudige manier zeer fijne vervuiling (tot 70 micron) uit een waterstroom kan filteren. Het water stroomt gravity of pompgevoed het filter in en stroomt via de binnenzijde van de trommel door het gaasdoek waarop het vuil achterblijft. Bij een bepaalde mate van vervuiling zal het gaasdoek dichtslibben waardoor dit minder water doorlaat. Aan de buitenzijde van het gaasdoek zal daardoor het waterpeil in het filter zakken.

Wanneer het water beneden een ingesteld peil komt wordt dit “gezien” door een druksensor en treedt er een spoelcyclus in werking. Een aandrijfmotor zorgt ervoor dat de trommel gaat draaien waarbij het zeefdoek via spuitkoppen door een spraypomp van 5 bar schoongespoten wordt. De nozzle’s spuiten het water met het vuil van buitenaf van het zeefdoek in een afvoergoot. Dit vervuilde water wordt via de goot afgevoerd naar het riool. De doorstroming van het zeefdoek is op deze manier hersteld waardoor het waterniveau in het filter stijgt. Hierna herhaalt de gehele cyclus zich.

Dit systeem draagt er zorg voor dat het water dat het filter verlaat geen vuildeeltjes bevat die groter zijn dan de openingen in het zeefdoek ofwel 70 micrometer. Het verwijderen van nog fijnere vuildeeltjes is niet wenselijk omdat dit de biologische filterwerking van de volgende elementen van uw filterlijn nadelig beïnvloedt.

De PRO XL-versie heeft een ontvangstkamer die 300% groter is. Hierdoor ontstaat en stabielere watertoevoer en is een hogere flow mogelijk. De inbouw van UVC units met grotere lengte is in de XL versie mogelijk. Tevens zijn de afvoergoot en de drum makkelijker toegankelijk wat onderhoud in belangrijke mate vergemakkelijkt.

Specificaties:

Afmetingen L x B x H: 1615 x 1570 x 785 mm
Paneelafmeting en screen: 2 x 650 x 800 mm
Maaswijdte screen: 70 micron
Maximale doorstroming: 180.000 liter
Maximale inhoud vijver: 360.000 liter
Maximale inhoud koivijver: 160.000 liter
Inlaat: 11 x 110 mm
Uitlaat: 6 x 110 mm
Spoelpomp: Intern RVS 5 bar
UVC inbouwunit 4x 80 Watt Inox

Extra informatie

Gewicht 125 kg

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “AquaKing Redlabel Pro Drum Filter 100/200 XL” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *