AquaKing Redlabel 3-kamerfilter Big 20000 (incl. filtermateriaal)

1,725.00 (incl. BTW)

Beschikbaar via nabestelling

De levertijd van dit product is 2 dagen
U kunt dit product alleen afhalen
Artikelnummer: F2050001 Categorieën: ,

Beschrijving

AquaKing Redlabel 3-kamerfilter Big 20000 (incl. filtermateriaal)

Alle modellen kamerfilters zijn volledig uitgevoerd in hoogwaardig polypropyleen en afgewerkt met de beste materialen. In- en uitlaten van 110 mm doorsnede dragen bij aan een optimaal watertransport en maken het filter geschikt voor vrijwel alle vijverpompen. Bij de keuze van een pomp dient u rekening te houden met uw vijverinhoud en de maximale flow van uw kamerfilter. Om goed onderhoud eenvoudig te maken is iedere filterkamer voorzien van een vuilaflaat met 50mm kogelkraan.

In de eerste filterkamer bevinden zich een aantal filterborstels ten behoeve van de mechanische filtratie. Deze ruimte is strak opgevuld met deze borstels zodat deze in elkaar grijpen. Hierdoor ontstaat een bepaalde dichtheid waarmee grof vuil wordt opgevangen. Na het verwijderen van het grove vuil stroomt het water door naar de tweede filterkamer. Deze kamer is voorzien van kunststof filtermateriaal, de zogenaamde Biocarrier. Het water wordt aangevoerd via geperforeerde buizen die er voor zorgen dat de Biocarrier niet uit de filterruimte kan. Deze meegeleverde Biocarrier is dusdanig ontwikkeld dat het materiaal een zo groot mogelijk oppervlak bezit. Aan deze Biocarrier hechten zich de filterbacteriën die noodzakelijk zijn voor de afbraak van schadelijke stoffen uit het vijverwater, de biologische filtratie. Voor een goede werking van de Biocarrier dient deze constant in beweging te zijn. Dit wordt bereikt door een ruime beluchting van deze filterkamer via de meegeleverde luchtbuis.

Bij filtermodellen met 4 kamers voor grotere vijvers stroomt het water aansluitend naar kamer 3. Deze kamer is identiek qua indeling en functie aan kamer twee. De laatste kamer op alle filtermodellen is voorzien van een indeling met originele RED-X filtermatten. Deze matten zullen net als de Biocarrier een biofilm gaan ontwikkelen die bijdraagt aan de stikstofkringloop van uw vijver. De biofilm op de filtermatten zal anders zijn van structuur omdat deze niet in beweging zijn. In combinatie met de biocarrier zal de variatie goede bacteriën groter zijn en daardoor de afvalverwerking optimaler. De filtermatten zijn aangebracht in cassettevorm zodat deze een open structuur vormen en er nooit verstoppingen kunnen optreden.

Na de laatste filterkamer loopt het water, bij een pompgevoede opstelling, terug naar de vijver. Bij een filter in gravity opstelling transporteert een vijverpomp het water terug naar de vijver.

Specificaties:

Afmetingen L x B x H: 1660 x 750 x 790 mm
Maximale doorstroming: 15.000 liter
Maximale inhoud vijver: 25.000 liter
Maximale inhoud koivijver: 15.000 liter
Inlaat: 2 x 110 mm
Uitlaat: 2 x 110 mm
Filterborstels Sansai 16 x 150 x 400 mm
Biocarrier bwb: 50 liter Helix
Filtermatten: RED X cassette
Inclusief: Luchtbuis en deksel

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “AquaKing Redlabel 3-kamerfilter Big 20000 (incl. filtermateriaal)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *